Ελληνόκτητο το πρώτο φορτηγό πλοίο που πέρασε τα Στενά του Ορμούζ με ενεργό στίγμα από τις 2 Μαρτίου – Μεταφέρει τρόφιμα για το Ιράν

(Πηγή: www.enikos.gr)

Ελληνόκτητο το πρώτο φορτηγό πλοίο που πέρασε τα Στενά του Ορμούζ με ενεργό στίγμα από τις 2 Μαρτίου – Μεταφέρει τρόφιμα για το Ιράν

Ένα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή (20/3) την πρώτη καταγεγραμμένη διέλευση προς τον Περσικό Κόλπο μέσω των Στενών του Ορμούζ από τις 2 Μαρτίου, όταν περιορίστηκε η κυκλοφορία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Το «Giacometti» της Oceanbulk πέρασε από τα Στενά του Ορμούζ με ενεργό το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης (AIS) το οποίο μεταδίδει με ακρίβεια το στίγμα του. Πρόκειται για το πρώτο πλοίο που διέσχισε τα Στενά με ενεργοποιημένο το AIS από τις 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *