Telegraph: Νέα συμφωνία ασφαλείας με βρετανικές εγγυήσεις ζητά η Κύπρος μετά την επίθεση ιρανικού drone στη βάση στο Ακρωτήρι

(Πηγή: www.protothema.gr)

Η κυπριακή κυβέρνηση επιδιώκει ενισχυμένες εγγυήσεις ασφαλείας από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την επίθεση ιρανικού drone κατά βρετανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Telegraph, με τη Λευκωσία να εξετάζει αλλαγές στο πλαίσιο συνεργασίας, που ισχύει από το 1960.
Σύμφωνα με τον Telegraph, το ζήτημα τέθηκε σε «μακρά» τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ.
Κατά το δημοσίευμα, η Λευκωσία επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση πτυχών των ρυθμίσεων ασφαλείας που προβλέπει η συνθήκη του 1960, βάσει της οποίας δημιουργήθηκαν οι Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων στο Ακρωτήρι και στη Δεκέλεια,… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *