Από την Τεχεράνη στην Αθήνα / Ο Βασίλης Κουκαλάνι μιλά στο tvxs για τον πόλεμο, το καθεστώς, την Αριστερά και τον… Μίκη Θεοδωράκη στο Ιράν

(Πηγή: tvxs.gr)

Ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και εμπνευστής της «Συντεχνίας του Γέλιου» Βασίλης Κουκαλάνι που πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων στη σειρά «Τεχεράνη», γεννήθηκε στην Κολωνία από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Ιρανό. Όταν ο ίδιος ήταν 4 ετών, ο πατέρας του πήγε στο Ιράν και το καθεστώς Σάχη τον φυλάκισε γιατί ήταν κομμουνιστής.

«Όλα τα τυραννικά καθεστώτα στη χώρα μου, τους κομμουνιστές ήθελαν να εξαφανίσουν. Γι’ αυτό τώρα παρακολουθώ με έκπληξη αριστερούς στην Ελλάδα να διαδηλώνουν κρατώντας εικόνες ηγετών που τυραννούν, φυλακίζουν κι εκτελούν κομμουνιστές. Ξέρουν άραγε τι κάνουν;» λέει στο tvxs περιγράφοντας μια ζωή μυθιστορηματική και άρρηκτα δεμένη με την πρόσφατη ιστορία του Ιράν.

Toυ ζητάω… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *