(Πηγή: www.gossip-tv.gr)
Σύμφωνα με τις νεότερες διατροφικές συστάσεις, η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με ακόρεστα λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα), μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο.
Πρόληψη καρδιαγγειακής νόσου: Ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στη διατροφή σας (εικόνες)
Τα καρδιαγγειακά αποτελούν την κύρια αιτία θανάτων σε όλο τον κόσμο.
Μελέτη του Harvard που διήρκεσε πάνω από 30 χρόνια, έδειξε ότι η πρόσληψη περισσότερων πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών από τη διατροφή, σχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας που οφείλεται σε χρόνιες παθήσεις, όπως τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος και οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες.
Η αντικατάσταση του 5% της ενέργειας από πολυακόρεστα και ακόρεστα λιπαρά συσχετίστηκαν με 28% και 20%,… Πηγή (Πηγή: www.gossip-tv.gr)