(Πηγή: www.in.gr)
To αλκοόλ είναι ο τρίτος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο που μπορεί να τροποποιηθεί μετά το κάπνισμα και την παχυσαρκία και συνδέεται με την ανάπτυξη τουλάχιστον 7 τύπων καρκίνου.
Μελέτες έχουν δείξει μείωση της επίπτωσης των καρκίνων του λάρυγγα, φάρυγγα, οισοφάγου και ήπατος όταν μειώνεται η κατανάλωση αλκοόλ.
Τώρα, ευρεία μελέτη σε 4,5 εκατομμύρια Κορεάτες, διαπίστωσε μέτρια μείωση στον κίνδυνο καρκίνου του ανώτερου πεπτικού συστήματος (στοματική κοιλότητα, φάρυγγα, λάρυγγα και οισοφάγο) σε άτομα που μείωσαν την κατανάλωση αλκοόλ και αυξημένο κίνδυνο σε άτομα που αύξησαν την κατανάλωση αλκοόλ.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA, από ερευνητές των πανεπιστημίων της Σεούλ που χρησιμοποίησαν… Πηγή (Πηγή: www.in.gr)