(Πηγή: www.iefimerida.gr)
Ο γεωλογικός αντίκτυπος του σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία έρχεται σιγά-σιγά στο επίκεντρο, με τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις να αυξάνουν τις πιθανότητες για ανάγκη χάραξης νέων δρόμων και δημιουργίας νέων οικισμών.
Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι είναι πλέον γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους μετά τον τεράστιο σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία και η προσοχή προς το παρόν εστιάζεται στην υποστήριξη των επιζώντων.
Ωστόσο, υπάρχουν ευρύτερες γεωλογικές επιπτώσεις από τον σεισμό, οι οποίες μπορεί να έχουν συνέπειες μακροπρόθεσμα και σιγά σιγά έρχονται επίκεντρο.
Στην παραθαλάσσια πόλη İskenderun (Αλεξανδρέττα) της Τουρκίας, φαίνεται να σημειώθηκε σημαντική καθίζηση, η οποία είχε ως… Πηγή

