(Πηγή: www.cnn.gr)
Εργαζόμενος σερβιτόρος σε παραλία EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Οδηγίες για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, εξέδωσε η ΓΣΕΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
Ειδικότερα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους εξής εργαζόμενους:
Τα απαιτούμενα οργανωτικά μέτρα αφορούν κυρίως στη χορήγηση διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για τον χρόνο ανάπαυσης για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα, την παροχή πόσιμου νερού σε θερμοκρασία 10ο-15ο C, τον προγραμματισμό των εργασιών, που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση των εργαζομένων σε ώρες εκτός θερμοκρασιακών αιχμών και τη σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης… Πηγή (Πηγή: www.cnn.gr)