Wasabi: Αυτή η ιαπωνική σως βελτιώνει τη μνήμη μετά τα 60 – Νέα έρευνα

(Πηγή: seleo.gr)

Η παραδοσιακή ιαπωνική σως wasabi (γουασάμπι) που είθισται να συνοδεύει το σούσι και άλλα ασιατικά πιάτα μπορεί να βελτιώνει τη μνήμη μετά τα 60, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιαπωνία.

Το γουασάμπι είναι το ιαπωνικό χρένο. Είναι ένα φυτό της οικογένειας των σταυρανθών, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της καυτερής ομώνυμης σάλτσας ή πάστας.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Tohoku και άλλα ερευνητικά κέντρα εκτιμούν ότι οι ωφέλιμες επιδράσεις του οφείλονται στην ουσία 6-MSITC που περιέχει.

Πρόκειται για ένα βιοδραστικό συστατικό, το οποίο σε προγενέστερες μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χάρη σε αυτές προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *