(Πηγή: www.enikos.gr)
Το αβοκάντο είναι ένα πολύ ξεχωριστό και δημοφιλές φρούτο. Αν και γενικά είναι υγιεινό, κάποιες κατηγορίες ανθρώπων θα πρέπει να το καταναλώνουν σε περιορισμένες ποσότητες και κάποιοι θα πρέπει να το αποφεύγουν τελείως.
Το αβοκάντο είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία είναι υγιεινά λιπαρά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης LDL (κακής) και στην αύξηση της χοληστερόλης HDL (καλής). Τα μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων χρόνιων ασθενειών.
Επιπλέον, το αβοκάντο είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)