(Πηγή: www.tanea.gr)
Ο Όμηρος το ονόμασε «υγρό χρυσό». Για τον Ιπποκράτη ήταν «ο μεγάλος θεραπευτής».
Ο Economist, αναφερόμενος προφανώς στην κουλτούρα των χωρών που είναι εισαγωγείς ελαιολάδου, γράφει ότι χρησιμοποιείται για σοτάρισμα λαχανικών ή για ντρέσινγκ σε σαλάτες. Γιατί, φυσικά, με τις τιμές στις οποίες φτάνει σε χώρες που δεν έχουν δική τους παραγωγή, μόνο ως πινελιά πολυτέλειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Φέτος, όμως, το ελαιόλαδο τείνει να γίνει πολυτέλεια ακόμα και για εμάς του Μεσόγειους, που αιώνες επί αιώνων το χρησιμοποιούμε χωρίς φειδώ, ακόμα και για ένα τηγάνισμα.
Τον Σεπτέμβριο οι τιμές έφτασαν σε ιστορικό υψηλό, καθώς εκτινάχθηκαν κατά 117% σε ετήσια βάση σύμφωνα με… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)