(Πηγή: seleo.gr)
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι προτιμούν τον καφέ, και το τσάι έχει φανατικούς οπαδούς. Και μάλιστα αυτοί κερδίζουν περισσότερα οφέλη για την υγεία τους.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, συγκεκριμένες ενώσεις που ονομάζονται φλαβαν-3-όλες είναι υπεύθυνες για αυτά τα οφέλη για την υγεία. Αλλά για να πετύχουμε το σωστό επίπεδο φλαβονοειδών στη διατροφή μας, πρέπει να πίνουμε περισσότερα από 20 φλιτζάνια τσάι κάθε εβδομάδα.
Η έρευνα, η οποία συντάχθηκε από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Τσαγιού, βρέθηκε σε μια νέα ανασκόπηση επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Nutrition and Food Technology και υποδηλώνει ότι τα φλαβονοειδή – ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά φυτά, φρούτα,… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)