Πώς να ξεχωρίσετε το ελληνικό αρνί και κατσίκι – Τι να προσέξετε

(Πηγή: www.tanea.gr)

Είτε στην σούβλα, είτε στον φούρνο, Πάσχα χωρίς αρνί ή κατσίκι δεν γίνεται. Πώς μπορείτε όμως να αναγνωρίσετε εάν είναι φρέσκο και ελληνικό ή εισαγωγής;

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αρχικά θα πρέπει να προσέξουμε αν υπάρχουν σφραγίδες στο κρέας, αριστερά και δεξιά στους μηρούς και στις ωμοπλάτες, οι οποίες πιστοποιούν ότι έχει γίνει ο απαραίτητος υγειονομικός  και την προέλευση του ζώου.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις κατηγορίες υποχρεωτικών σφραγίδων:

Τα αρνιά και τα κατσίκια που έχουν σφαγεί στη χώρα μας και που έχουν εκτραφεί στην Ελλάδα ή σε Κράτος Μέλος της Ε.Ε. έχουν σφραγίδα καταλληλότητας χρώματος «λαμπρού κυανού» δηλαδή μπλε, στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός κτηνιατρικής… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.