(Πηγή: www.tanea.gr)
Είτε στην σούβλα, είτε στον φούρνο, Πάσχα χωρίς αρνί ή κατσίκι δεν γίνεται. Πώς μπορείτε όμως να αναγνωρίσετε εάν είναι φρέσκο και ελληνικό ή εισαγωγής;
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αρχικά θα πρέπει να προσέξουμε αν υπάρχουν σφραγίδες στο κρέας, αριστερά και δεξιά στους μηρούς και στις ωμοπλάτες, οι οποίες πιστοποιούν ότι έχει γίνει ο απαραίτητος υγειονομικός και την προέλευση του ζώου.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις κατηγορίες υποχρεωτικών σφραγίδων:
Τα αρνιά και τα κατσίκια που έχουν σφαγεί στη χώρα μας και που έχουν εκτραφεί στην Ελλάδα ή σε Κράτος Μέλος της Ε.Ε. έχουν σφραγίδα καταλληλότητας χρώματος «λαμπρού κυανού» δηλαδή μπλε, στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός κτηνιατρικής… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)