Η λειψυδρία απειλεί την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων

(Πηγή: seleo.gr)

Στο συμπέρασμα ότι η παγκόσμια κρίση του νερού δύναται να θέσει σε κίνδυνο περισσότερο από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων μέχρι το 2050, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα για την διατήρηση των υδάτινων πόρων μέτρα καταλήγουν τρεις ανεξάρτητες μελέτες που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρώτη μελέτη που διεξήγαγε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων (World Resources Institute), διαπίστωσε ότι το 1/4 των καλλιεργειών στον κόσμο βρίσκεται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ξηρασία ή αστάθεια στη συνολική διαθεσιμότητα νερού. Η μελέτη της Επιτροπής για τα Οικονομικά του Νερού (Global Commission on the Economics of Water) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.