(Πηγή: www.enikos.gr)
Καμπανάκι κινδύνου στην Ευρώπη για «γενικευμένη μόλυνση» σε κονσέρβες τόνου – Τα ποσοστά υδραργύρου ξεπερνούν το ανώτατο όριο
Ο τόνος σε κονσέρβα περιέχει υψηλά επίπεδα υδραργύρου, μιας ουσίας επικίνδυνης για την υγεία, σύμφωνα με έκθεση των μη κυβερνητικών οργανώσεων Bloom και Foodwatch. Οι οργανώσεις καλούν τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ και τις δημόσιες αρχές να «αναλάβουν άμεσα δράση», συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιτρεπόμενων ορίων υδραργύρου.
«Η Bloom επέλεξε στην τύχη 148 κουτιά κονσέρβας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία), τα οποία ελέγχθηκαν από ένα ανεξάρτητο εργαστήριο: 100% των κονσερβών βρέθηκαν μολυσμένες με υδράργυρο», αποκαλύπτει η έρευνα που διεξήχθη από τη… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)