(Πηγή: www.enikos.gr)
Βάζουμε τις σταφίδες σ’ ένα μπολ μαζί με το 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να κρυώσει το νερό.
Το Χριστόψωμο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα έθιμα των Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού γεμίζει το σπίτι με ζεστασιά και γιορτινή ατμόσφαιρα. Ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό και γλυκό Χριστόψωμο με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς.
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις σταφίδες στον κάδο ενός μίξερ.
Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα σύρμα.