Η ΕΕ απειλεί με κυρώσεις τη Γεωργία, χώρα υποψήφια προς ένταξη

(Πηγή: www.tanea.gr)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε χθες Τρίτη ότι μπορεί να αναστείλει την εξαίρεση από τις θεωρήσεις διαβατηρίων από την οποία ωφελούνται οι πολίτες της Γεωργίας εξαιτίας της καταστολής της αντιπολίτευσης από πλευράς της κυβέρνησης και της «οπισθοδρόμησης της δημοκρατίας» στο κράτος του Καυκάσου.

«Στείλαμε (…) επιστολή στη Γεωργία όσον αφορά το καθεστώς κοινής θεώρησης» διαβατηρίων, τόνισε στις Βρυξέλλες η Κάγια Κάλας, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Πρέπει να εκπληρώνονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, «κι αν δεν γίνουν σεβαστές χωρίς καθυστέρηση, τότε θα πρέπει να αναστείλουμε το καθεστώς κοινής θεώρησης», από το οποίο ωφελούνται πολίτες της Γεωργίας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην ΕΕ, πρόσθεσε, τονίζοντας πως… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *