(Πηγή: tvxs.gr)
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την αποφυγή των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων, όπως ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία, όμως η λίστα μεγαλώνει αφού νέα μελέτη απέδειξε και τον καρκίνο του πνεύμονα ως έναν από τους κινδύνους.
Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συστατικά «που χρησιμοποιούνται σπανίως, ή και ποτέ στην κουζίνα, σε συνδυασμό με πρόσθετες ουσίες που κάνουν το τελικό προϊόν πιο ελκυστικό και γευστικό», σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτά τα συστατικά, που βρίσκονται σε αναψυκτικά, πατατάκια, κοτομπουκιές και παγωτά, μπορεί να περιλαμβάνουν συντηρητικά κατά της μούχλας ή των βακτηρίων, τεχνητά χρωστικά, γαλακτωματοποιητές για να εμποδίζουν τον διαχωρισμό,… Πηγή

