(Πηγή: www.enikos.gr)
Ρωσία: Πώς η FSB κάνει κυβερνοκατασκοπεία, με στόχο ξένες πρεσβείες στη Μόσχα – Η ανακοίνωση της Microsoft
Μία από τις κύριες μονάδες κυβερνοκατασκοπείας της κυβέρνησης, στην Ρωσία, αναπτύσσει κακόβουλο λογισμικό κατά πρεσβειών και διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Μόσχα, αξιοποιώντας τοπικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft.
Η ανάλυση επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, γνωστή και ως FSB, διεξάγει κυβερνοκατασκοπεία σε επίπεδο ISP, σύμφωνα με ευρήματα της Microsoft Threat Intelligence.
«Η Microsoft είναι πλέον βέβαιη ότι αυτή η δραστηριότητα λαμβάνει χώρα εντός των ρωσικών συνόρων», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής Στρατηγικής Πληροφόρησης Απειλών της Microsoft, Σερόντ ντε Γκρίπο.
Τα… Πηγή

