(Πηγή: www.documentonews.gr)
Ο Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει τις Συμφωνίες του Αβραάμ στο επίκεντρο της εξωτερικής του πολιτικής, ζητώντας από όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής να ευθυγραμμιστούν με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε πως «το πυρηνικό οπλοστάσιο που “δημιουργούσε” το Ιράν έχει ολοσχερώς εξολοθρευτεί», προσθέτοντας ότι είναι «πολύ σημαντικό για εμένα όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής να προσχωρήσουν στις Συμφωνίες του Αβραάμ». Όπως δήλωσε, κάτι τέτοιο «θα διασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή».
Ο ισχυρισμός περί εξάλειψης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος δεν συνοδεύτηκε από επίσημα στοιχεία ή σχετική ενημέρωση του Πενταγώνου. Πρόκειται για ένα… Πηγή

