(Πηγή: www.iefimerida.gr)
Κακουργηματική η παράνομη κατοχή ή μεταφορά πυροβόλου όπλου, με πολύ συγκεκριμένο προσδιορισμό του είδους των πυροβόλων όπλων.
Κατατέθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Κακουργηματική η υποτροπή, δηλαδή κάθειρξη έως 10 ετών, σε περίπτωση που έχει ξαναδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα του ν. 2168/93 εντός δεκαετίας.
Πρόβλεψη επιβαρυντικών περιστάσεων: π.χ. υποτροπή σε περίπτωση πλημμελήματος, χρήση όπλων σε περιπτώσεις ζωοκλοπής, παράνομης βίας, εκβίασης.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο ποινών, όπως η μετατροπή σε κακούργημα οπλοφορίας με πιστόλια και περίστροφα, στον απόηχο των όσων έγιναν στα Βορίζια.
Επιβολή περιοριστικών όρων από Εισαγγελέα σε περίπτωση… Πηγή

