(Πηγή: www.enikos.gr)
ΕΛΑΣ: Ανακριβή τα δημοσιεύματα για συλλήψεις εκπαιδευτικών στη Νέα Ιωνία – Προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν
Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει ως απολύτως ανακριβή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο καθηγητών σε σχολείο της Νέας Ιωνίας έπειτα από διένεξη με γονέα, φορώντας τους μάλιστα χειροπέδες μπροστά στους μαθητές.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι είναι ιδιαίτερο ανησυχητικό πως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες είναι ξεκάθαρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Αναφορικά με δημοσιεύματα και αναρτήσεις που κυκλοφορούν και αφορούν περιστατικό σε σχολική μονάδα της Νέας… Πηγή

