Μετά τους Έλληνες δημοσιογράφους, τώρα τους φταίνε και οι ξένοι! Ο Μηταράκης κατηορεί Guardian και Spiegel για … τουρκική προπαγάνδα!

(Πηγή: thefaq.gr)

Σημειώνεται ότι σε μια προσπάθεια να μειώσει τους επίσημους αριθμούς αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα και την ΕΕ, το λιμενικό, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, φέρεται να πετάει πρόσφυγες στη θάλασσα, ακόμα και αν δεν γνωρίζουν κολύμπι.

Επιπλέον, η ίδια έρευνα επικαλείται μεταξύ άλλων και δύο αξιωματικούς του Λιμενικού, που μιλούν ανώνυμα, οι οποίοι επιβεβαιώνουν την πρακτική που εφαρμόζει το Λιμενικό όταν επαναπροωθεί μικρές ομάδες προσφύγων, τους οποίους ρίχνει κατευθείαν στη θάλασσα, για να κολυμπήσουν στην Τουρκία.

Απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα, ο Ν. Μηταράκης ισχυρίζεται ότι «η τουρκική προπαγάνδα για την παράνομη μετανάστευση έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται συχνά ψευδείς ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης» και επαναλαμβάνει τα συνήθη, περί προστασίας των συνόρων της ΕΕ «σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο».

Ο ίδιος φτάνει μάλιστα… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.