Καϊτεζίδης: Ιδιωτικοί πάροχοι ενέργειας υπεξαιρούν χρήματα από δημοτικά τέλη

Η ΠΕΔ/ΚΜ ζήτησε για τις  κακές εταιρείες που υπεξαιρούν χρήματα να  θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος καθώς και να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας,

Καταπέλτης ο λόγος του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιου Καϊτεζίδη για τις ιδιωτικές εταιρείες-παρόχους ενέργειας. 

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα «η πλειοψηφία των ιδιωτικών εταιρειών παρόχων ενέργειας υπεξαιρεί χρήματα από τα δημοτικά τέλη των δήμων». Ο κ. Καϊτεζίδης εξήγησε πως τα χρήματα της αυτοδιοίκησης που είναι ανταποδοτικά (καλύπτονται ανάγκες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πετρέλαια κίνησης απορριμματοφόρων κ.ά.), «κινδυνεύουν», καθώς αντί να κατευθύνονται στην κάλυψη των αναγκών των δημοτών, φτάνουν στις τσέπες των «επιτηδείων και καταχραστών». Συγκεκριμένα οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν τα χρήματα των δημοτικών τελών που είναι ενσωματωμένα στους λογαριασμούς του ρεύματος και ενώ θα έπρεπε εντός 2μήνου να τα αποδώσουν στους δήμους, δεν το κάνουν. 

Όπως αποκάλυψε ο κ. Καϊτεζίδης «φτάσαμε να αναζητούμε λογαριασμούς του 2020 και ’21» που αφορούν όπως είπε, δεκάδες εκατομμύρια για τους δήμους της χώρας. Τόνισε μάλιστα πως ήδη από τις 6 Νοεμβρίου του 2021 η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων ζήτησε η ΡΑΕ, η οποία εποπτεύει αυτές τις εταιρίες, να εγκαταστήσει μια πλατφόρμα στην οποία όλοι οι δήμοι θα έχουν πρόσβαση και θα βλέπουν τι χρωστά η κάθε εταιρεία. «Να μη ψάχνουμε με το… φανάρι τι μας χρωστά. Να είναι σαφές και διάφανο» σημείωσε. Ακόμη η ΠΕΔ/ΚΜ ζήτησε για τις  κακές εταιρείες που υπεξαιρούν χρήματα να  θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος καθώς και να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε κάτι παρότι πέρασαν 3 μήνες κι ενώ οικονομικά δεν κοστίζει κάτι στην κυβέρνηση.

Παράλληλα ο κ. Καϊτεζίδης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα και για την Τ.Α. από τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.  «Κοιτάμε τους λογαριασμούς και τρέμουμε από τα νούμερα που διαβάζουμε. Σκεφθείτε τι γίνεται με τη θέρμανση των σχολείων. Τα νούμερα είναι απίστευτα. Μιλάμε για διαφορές 80% και αλλού οι αυξήσεις  ξεπερνούν και το 100%. Με την πανδημία τα παράθυρα είναι ανοιχτά όλη τη διάρκεια του 6ώρου».

Δείτε τι είπε ο κ. Καϊτεζίδης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.