Τηλεφώνημα Μακρόν σε Πούτιν: “Τέλειωσέ το…” – Γάλλος ΥΠΕΞ: “Είμαστε κι εμείς πυρηνική δύναμη”

(Πηγή: thefaq.gr)

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο ανταποκριτής στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβίβασε στον Γάλλο ομόλογό του στοιχεία, που θα φτάσουν και σε μία σειρά από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τα οποία για τη Μόσχα αποδεικνύουν τα «εγκλήματα πολέμου» και την «γενοκτονία» που διέπραξαν οι Ουκρανοί κατά των Ρωσόφωνων πληθυσμών του Ντονμπάς.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου και οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να παραμείνουν σε επαφή.

Από την πλευρά της γαλλικής προεδρίας έγινε γνωστό ότι ο Μακρόν αξίωσε από τον Πούτιν τον άμεσο τερματισμό των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Εντωμεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να καταλάβει, όταν απειλεί με πυρηνικά όπλα, ότι… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.