Λαβρόφ στον ΟΗΕ: “Είναι καιρός οι ΗΠΑ να αφαιρέσουν τα πυρηνικά τους όπλα από την Ευρώπη” – Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες και ο Ουκρανός αποχώρησαν από τη συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια ύψωσαν την ουκρανική σημαία (vid)

(Πηγή: thefaq.gr)

«Υπάρχει αδυναμία συνεργασίας με τη Δύση στα θέματα ασφαλείας. Πρέπει να υποστηριχθούν οι πρωτοβουλίες αποπυρηνικοποιημένων ζωνών», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Ρώσος ΥΕΠΕΞ. Κάλεσε τη Δύση να διακόψει τα σχέδιά της για κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες.

Επίσης σε ένα εμφανές άνοιγμα προς την Κίνα, ανέφερε πως πρωτοβουλία ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστρίας (AUKUS), πυροδοτεί νέα κούρσα εξοπλισμών.

Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει πυρηνικά όπλα τόνισε σε αυστηρό ύφος ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενώ κάλεσε την Δύση να μην διαθέτει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε καμία χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τα… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.