Ι. ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: «Είμαστε ευγνώμονες για την εθνική προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θα δουλέψουμε δίπλα του για να γίνει πραγματικότητα το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου»

ΙΣΝ: 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

Όλο και πιο κοντά έρχεται η κατασκευή του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου/ΙΣΝ στο Φίλυρο, καθώς στη διάρκεια της 5ης συνάντησης για την πρόοδο των εργασιών του έργου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Φιλύρου, ανακοινώθηκε το ρητό χρονοδιάγραμμα του νοσοκομείου που θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2025.

«Eίμαι διπλά χαρούμενος γιατί όλα όσα ακούγονται εδώ δεν είναι απλή υπόσχεση. Είναι εγγύηση για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στα παιδιά μας. Αυτό το Νοσοκομείο σε πείσμα των καχύποπτων θα γίνει και θα είναι αντάξιο της βαριάς υπογραφής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «μια συνάντηση συνέπειας και υπευθυνότητας».

Επίσης σημείωσε ότι το υπερεθνικής σημασίας έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ότι ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του ΙΣΝ με τα συνοδά έργα υποδομής, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της οδικής πρόσβασης και τη δημοπράτηση από τον δήμο του νέου δικτύου ύδρευσης.

Λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό της κατασκευής του έργου παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του ιδρύματος Πάνος Παπούλιας (Διευθύνων Σύμβουλος, «Πρωτοβουλία για την Υγεία ΑΕ»/Διοικητικός Διευθυντής του ΙΣΝ) Ελιάννα Κονιάλη (Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, «Πρωτοβουλία για την Υγεία ΑΕ»/Διεύθυνση Δωρεών ΙΣΝ), Γιάννης Βεντουράκης, (Αρχιτέκτονας, Betaplan) και Θεόδωρος Μαραβέλιας (μέλος Δ.Σ., «Πρωτοβουλία για την Υγεία Α.Ε.»/Διευθυντής Τεχνικών Δωρεών ΙΣΝ).

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΙΣΝ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ένα πρώτο τμήμα της δημοπράτησης, τον Οκτώβριο αναμένεται να κατατεθούν οι προσφορές από τα ενδιαφερόμενα σχήματα, στο τέλος του Δεκεμβρίου θα γίνει η έναρξη της κατασκευής και στο τέλος του 2025 το πέρας των εργασιών του. Στις καινοτομίες που ανακοινώθηκαν είναι η δημιουργία Τράπεζας Μητρικού γάλακτος καθώς και ειδικού χώρου παιχνιδιού για τα παιδιά!!

Στην εκδήλωση που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι

αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Υποδομών Πάρης Μπίλιας, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης,καθώςκαι ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής Κυριάκος Αναστασιάδης.

Τη βεβαιότητά του ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου αλλά και την δεδηλωμένη απόφαση της πολιτείας να στηρίξει το έργο εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στα ωραία της εκδήλωσης η φράση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη που κάλεσε τον κόσμο να κρατήσει την ουσία αυτού του εθνικού έργου. «Οι άνθρωποι του ΙΣΝ μάς ξεπέρασαν με τέτοια γενναιόδωρη προσφορά. Αυτό το νοσοκομείο λογικά θα γινόταν στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και να το βλέπαμε και να λέγαμε ‘‘τι φτιάχνουν οι άνθρωποι’’. Τελικά συμβαίνει το ανάποδο: δημιουργείται εδώ στο Φίλυρο και εντυπωσιάζει με την αρτιότητά του και τις πιο προηγμένες στην υγεία κοινωνίες», σημείωσε ο δήμαρχος καταχειροκροτούμενος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.