Εγκρίθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου “Ανακαλύπτοντας τα Αθλήματα”Ανοιχτές οι δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων

Στην υλοποίηση του πρότυπου εκπαιδευτικού αθλητικού προγράμματος με τίτλο “Ανακαλύπτοντας τα Αθλήματα” προχωρά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, σε μια ακόμη δράση αθλητικής εξωστρέφειας, που σαν στόχο έχει να ενδυναμώσει τη σχέση των παιδιών με τον αθλητισμό, τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, απευθύνεται σε  μαθητές και μαθήτριες της  Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού των σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με αποστολή του να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, συνδυάζοντας τη βιωματική αθλητική δραστηριότητα με την εκμάθηση των βασικών χαρακτηριστικών και κανόνων των αθλημάτων.

Το πρόγραμμα, που οργανώνει το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου και υλοποιείται με τη συνδρομή Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γυμναστηρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη στον Εύοσμο,  εστιάζοντας στη γνωριμία των μαθητών με τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, της πετοσφαίρισης, της αντισφαίρισης, του ποδοσφαίρου, της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, μέσα από μια σύγχρονη εκπαιδευτική βιωματική προσέγγιση των βασικών αρχών των αθλημάτων, σε τεχνικό και πρακτικό επίπεδο. Απώτερος στόχος του προγράμματος όχι μόνο η παροχή γνώσεων αλλά κυρίως η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας, όπως αναδεικνύονται μέσα από τις αρχές του αθλητικού ιδεώδους.

Η συμμετοχή των σχολικών τάξεων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανακαλύπτοντας τα Αθλήματα” είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στα τηλέφωνα 2310700082 & 2310574155, 8:00 – 14:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.