Ισοπεδώνει ο πληθωρισμός τα νοικοκυριά και τα ψεύδη Μητσοτάκη ότι είναι συνέπεια του πολέμου: Νέο άλμα στο 6,3% τον Φεβρουάριο χωρίς τις συνέπειες της κρίσης στην Ουκρανία! Πολύ πάνω από την ευρωζώνη

(Πηγή: thefaq.gr)

O πληθωρισμός συνέχισε την έντονη αυξητική πορεία των τελευταίων μηνών και σκαρφάλωσε στο 6,3% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση από 5,5% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν μεγαλύτερος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, όπου οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 5,8% έναντι 5,1% τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Eurostat προκύπτουν από τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που είναι ενιαίος για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ μετρά τον πληθωρισμό με βάση τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος οδηγεί σε υψηλότερο πληθωρισμό.

Τον Ιανουάριο, ο πληθωρισμός που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ ήταν 6,2%, ενώ τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.