Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ «ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ»

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΛΕΕΙ Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ

Σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία και αφορούν πιθανή γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, μίλησε στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου με έδρα τη Χάγη, Βίκτωρ Τσιλώνης. 

«Ο Πούτιν μπορεί σε λίγο να κρύβεται» εκτίμησε ο κ. Τσιλώνης φέρνοντας ως παράδειγμα  την περίπτωση Αλ Μπασίρ, πρώην προέδρου του Σουδάν, εις βάρος του οποίου είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα σύλληψης και ο ίδιος δε μπορούσε να πάει εκτός Αφρικής. Σύμφωνα με τον κ. Τσιλώνη ειδική ομάδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) ξεκίνησε τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, τονίζοντας πως η έρευνα μπορεί να καταλήξει στην παραπομπή του Ρώσου Προέδρου

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ

«Ο κ. Πούτιν κινδυνεύει να έχει ένα διεθνές ένταλμα σύλληψής του, να δικαστεί και να καταδικαστεί ακόμη και σε ισόβια» είπε ο κ. Τσιλώνης αναφέροντας τις περιπτώσεις Μλάντιτς,  Κάρατζιτς, Μιλόσεβιτς κ.ά. Εκτίμησε ακόμη ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, με βάση την ταχύτητα που κινείται η διαδικασία και «τα αντανακλαστικά του νέου εισαγγελέα του ICC, Καρίμ Χαν» θα έχει δημιουργηθεί μια σοβαρή δικογραφία. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

«Έχουμε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη να βρούμε τους πρόσφυγες που είναι θύματα πολέμου, να καταγραφούν επίσημα, ώστε να έχουν μια επίσημη εκπροσώπηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο» αποκάλυψε ο κ. Τσιλώνης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα τους δίνει δικαιώματα αποζημίωσης ανάλογα με την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Για το σκοπό αυτό ο κ. Τσιλώνης ζητά τη βοήθεια των Αρχών, του Προξενείου και της Ουκρανικής Πρεσβείας.

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ – ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ

«Βεβαίως και το προξενείο θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην καταγραφή των Ουκρανών Πολιτών που βρίσκονται εδώ» ήταν η άμεση απάντηση του Ουκρανού προξένου στη Θεσσαλονίκη Βαντίμ Σαμπλούκόταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Γιάννη Γετίμη. «Τρέφουμε τεράστια ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό και για ό,τι εξαρτάται από εμάς θα κάνουμε τα πάντα» τόνισε, ενώ στο ερώτημα τί θα έλεγε εάν είχε τον πρόεδρο Πούτιν απέναντί του, είπε ότι θα τον ρωτούσε «Γιατί το κάνει αυτό».

Δείτε τι είπε ο κ. Τσιλώνης:

Δείτε τι είπε ο Ουκρανός Πρόξενος:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.