Στηρίζουν την Ουκρανία αλλά … μέχρι εκεί που αρχίζει το συμφέρον! Όχι από Σολτς στο “μποικοτάζ” της ρώσικης ενέργειας: «Είναι ουσιαστικής σημασίας»

(Πηγή: thefaq.gr)

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε ως «ουσιαστικής σημασίας» τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία και παραδέχθηκε ότι η Ε.Ε. «έχει σκόπιμα εξαιρέσει από κυρώσεις τις προμήθειες ενέργειας από τη Ρωσία». Όπως πρόσθεσε, «ο ενεργειακός ανεφοδιασμός της Ευρώπης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί με κανέναν άλλον τρόπο (…) Δεν υπάρχει επί του παρόντος άλλος τρόπος για να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό σε ενέργεια για θέρμανση, μετακίνηση, παροχή ρεύματος και βιομηχανία».

Ο Σολτς είπε επίσης ότι η προσπάθεια «απεξάρτησης» από τη Ρωσία βρίσκεται σε εξέλιξη, «αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο». Όπως επισήμανε, «η Γερμανία, αλλά και οι εταίροι μας εντός και εκτός Ε.Ε., εργάζονται πυρετωδώς εδώ… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.