Σάββας Χαλιαμπάλιας: Μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών στην παραγωγή  

Ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας για την ανάπτυξη της χώρας ζητεί ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών, με αφορμή την οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε και από την πανδημία, προτείνει την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους και  εργοδότες των βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων.

«Τα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας, αποδείχτηκε πόσο ευάλωτη είναι η  οικονομία μιας χώρας όταν δεν έχει εγχώρια παραγωγή. Το διαπιστώσαμε τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη με τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στο παγκόσμιο εμπόριο και τη βιομηχανία, λόγω της εξάρτησης του δυτικού κόσμου από τα εργοστάσια της Άπω Ανατολής. Δυστυχώς, στην Ελλάδα υπήρξε σχεδόν πλήρης αποβιομηχάνιση ενώ δόθηκε έμφαση στο εμπόριο, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό. Τελευταία, όμως, σε Ευρώπη και Αμερική, βλέπουμε μια στροφή προς την βιομηχανία. Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα για να καταστεί ανταγωνιστική και αυτάρκης με την παραγωγή βασικών αγαθών» επισημαίνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Το λειτουργικό κόστος παραγωγής θα πρέπει να ενισχυθεί και να υπάρξει μια γενναία ενίσχυση σε κάθε θέση εργασίας του παραγωγικού τομέα, σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες.  Προτείνουμε λοιπόν τη μείωση, κατά 50%, των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τους εργαζόμενους έτσι ώστε να αυξηθεί ο μισθός τους. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για τους εργοδότες που έτσι θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας και θα κάνουν τις επιχειρήσεις τους περισσότερο ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές. Μόνο  με δυνατή οικονομία ένα κράτος μπορεί να στηρίξει τόσο την ανάπτυξή όσο και την εθνική του ασφάλεια» σημειώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.