Back up

31 Μαρτίου. Παγκόσμια ημέρα backup σήμερα και επειδή όπως λέει ο λαός πίσω, back, έχει η αχλάδα την ουρά, είναι πολύ πιθανό να πάθει κάποια ζημιά το κινητό μας, η το tablet, η ο υπολογιστής η να καταστραφούν, να τα χάσουμε, η και να μας τα κλέψουν. Φρόνιμο είναι να κρατάμε back up, δηλαδή αντίγραφα ασφαλείας για τη λίστα με τις επαφές μας, τα προσωπικά μας αρχεία, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, έγγραφα, emails κ.α. Βεβαίως όχι μόνο σήμερα αλλά πάντοτε θα πρέπει να δίνουμε έμφαση στη συχνή λήψη αντιγράφων ασφαλείας και στη διαδικασία ασφαλούς αποθήκευσης τους. Σαν μέσο αποθήκευσης θα μπορούσε να είναι ένας εξωτερικός δίσκος, ένα usb, η μια υπηρεσία cloud backup.

Έσω έτοιμοι πάντα, έλεγαν τα μικρά προσκοπάκια. Και είναι αλήθεια ότι αρκετές φορές λόγω απώλειας των ψηφιακών μας αρχείων, όχι μόνο δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά βρισκόμαστε σε κατάσταση πανικού. Δυστυχώς μας πιάνει αδιάβαστους ο Μέρφυ, αν και προσπάθησε να μας προειδοποιήσει με το γνωστό γνωμικό. «Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά θα πάει στραβά». Και μια που βιώνουμε την πανδημία στην πραγματική μας ζωή, μην ξεχνάμε και τους ιούς της ψηφιακής αλλά και τα malware, την παραβίαση από hackers, την ακούσια διαγραφή και τον λανθασμένο χειρισμό αρχείων. Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει δυστυχώς 1 στους 3 ανθρώπους δεν έχει κάνει ποτέ backup. Το 30% των απωλειών δεδομένων προκαλούνται από λάθος μας, όταν βιαζόμαστε η δεν πατάμε το σωστό πλήκτρο. Επίσης 1 στους 10 υπολογιστές μολύνονται από ιούς κάθε μήνα.

Σε περίπτωση απώλειας των αρχείων μας, θα έχουμε δουλειές με φούντες και θα είμαστε στο κόκκινο. Οι Κινέζοι λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις, γι αυτό επέλεξα να κρατήσω back up από το σημερινό μου χρονογράφημα, σ’ αυτό το πανέμορφο κινέζικο στικ με την κόκκινη φούντα. Γενικώς τα sticks είναι χρήσιμα σε εμάς τους seenagers.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.