Μουσική Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο της “Ημέρας της Ευρώπης” 

Το μεγάλο συναυλιακό γεγονός της άνοιξης, η μουσική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με την οποία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού τιμά την “Ημέρα της Ευρώπης” είναι πραγματικότητα. 

Η σκηνή του Πολυλειτουργικού Κέντρου – Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” θα “πλημμυρίσει” τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 21.00 μμ από ξεχωριστές μελωδίες, σε μια εμβληματική μουσική παράσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας η καταξιωμένη διεθνώς Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου– Ρωμανού Παπάζογλου– θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό του Δήμου μεγαλειώδη έργα των Γκλουκ, Βάγκνερ και Μότσαρτ.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη. 

Ώρα προσέλευσης 20.15μμ

Η συναυλία

Εμπνευσμένη από τα ιδεώδη της ειρήνης και της ενότητας της Ευρώπης, που σηματοδότησε η υπογραφή στις 9 Μαΐου του 1950 της  ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», που θεωρείται το ιδρυτικό έγγραφο και η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επετειακή συναυλία  θα στείλει  ένα ηχηρό μήνυμα για τη δύναμη του  πολιτισμού να αφυπνίσει και να εμπνεύσει τους λαούς σε μια κοινή ευρωπαϊκή πορεία.

Η συναυλία ξεκινά με την “Ουβερτούρα” και το “Χορό των Μαινάδων” από τη διάσημη όπερα του Γκλουκ “Ορφέας και Ευρυδίκη”, που είναι εμπνευσμένη από το γνωστό ελληνικό μύθο. Ακολουθεί το ρομαντικό συμφωνικό ποίημα “Το Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ” που ο Βάγκνερ συνέθεσε ως δώρο γενεθλίων για τη σύζυγό του. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη μεγαλειώδη“Συμφωνία της Πράγας” του Μότσαρτ, όπου ο κορυφαίος συνθέτης περικλείει ένα σπάνιο μελωδικό πλούτο και αναδεικνύει το ρόλο, τη σημασία και τη δεξιοτεχνία των πνευστών, όπως σε καμία πρότερη συμφωνία του.

“Εμπνεόμενη από την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, η μουσική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας  Θεσσαλονίκης, που τιμά για πρώτη φορά το Δήμο μας, έρχεται να φωτίσει τις εαρινές πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με τους κορυφαίους Ευρωπαίους συνθέτες που σφράγισαν με το έργο τους την παγκόσμια ιστορία της μουσικής” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

“Επενδύοντας στη μεγάλη δύναμη του πολιτισμού, ο Δήμος μας συμμετέχει στον εορτασμό της “Ημέρας της Ευρώπης” ενώνοντας μέσα από τη μουσική τους λαούς της Ευρώπης και στέλνοντας σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο ένα ηχηρό μήνυμα για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, το δίκαιο και τη δημοκρατία”  επισήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου.

Πληροφορίες: 

Πολυλειτουργικό Κέντρο – Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Οδός Μοναστηρίου– Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο Κορδελιό, Τηλ.: 2310 771033 (Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.