Σε ολική ανάπλαση των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ προχωρά ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου


ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟΣ: «Η βελτίωση των χώρων άθλησης του δήμου μας συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, με στόχο οι συμπολίτες μας να αθλούνται σε σύγχρονες, λειτουργικές και κυρίως ασφαλείς εγκαταστάσεις – Συνεχίζουμε και απαντάμε με έργα»
Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου αλλάζει τους όρους άθλησης στην πόλη, ανακατασκευάζοντας όλα τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ του δήμου, με στόχο αυτά να καταστούν λειτουργικά και πάνω απ’ όλα ασφαλή για τους αθλούμενους.
Αξιοποιώντας χορηγικά προγράμματα και ίδιους πόρους, το πλάνο αποπεράτωσης των εργασιών ανακατασκευής για τα συνολικά 10 ανοικτά γήπεδα μπάσκετ που υπάρχουν στο δήμο υπολογίζεται σε διάστημα 18 μηνών.
Ήδη τέσσερα γήπεδα έχουν ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί σύγχρονα και ασφαλή στους αθλούμενους και πρόκειται για το γήπεδο του μπάσκετ στο Πάρκο Κριεζώτου (Κριεζώτου και 17ης Νοεμβρίου), το οποίο είναι χορηγία από το Milko της ΔΕΛΤΑ και τα γήπεδα του μπάσκετ Κερκίδος (Ελπίδος και Κερκίδος), γήπεδο του μπάσκετ στο Πάρκο Καραμανλή (Κων. Καραμανλή και Πέτρουλα) και τα δύο γήπεδα μπάσκετ Διαλογής (περιοχή Διαλογής), τα οποία ανακατασκευάστηκαν με ίδιους πόρους. 
Τα υπόλοιπα έξι γήπεδα που παίρνουν σειρά το επόμενο διάστημα είναι: το γήπεδο μπάσκετ Νυμφαίου (Νυμφαίου και Τρίτση), το γήπεδο μπάσκετ στο Πάρκο Προσκόπων και το γήπεδο μπάσκετ στο Πάρκο Ελπίδας, στην Δημοτική Ενότητα Ευόσμου και το  γήπεδο μπάσκετ Φιλίππου (οδό Μιαούλη), το γήπεδο του μπάσκετ στο Πάρκο Σμύρνης (Σιατίστης και Παπαφλέσσα) και το γήπεδο μπάσκετ στην 5η συνοικία Κορδελιού, στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού. 


Οι παρεμβάσεις αφορούν στον κατεστραμμένο λόγω παλαιότητας ασφαλτοτάπητα, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις έχει υποστεί βαθιές ρηγματώσεις και γίνεται νέα ασφαλτόστρωση, ενώ σε όλα τα γήπεδα γίνεται επίστρωση με ειδικό ελαστικοσυνθετικό τάπητα, ο οποίος προστατεύει σημαντικά από τραυματισμούς. Ταυτοχρόνως, γίνεται αντικατάσταση των μπασκετών όπως και οι απαιτούμενες διαγραμμίσεις, επίσης γίνεται αποκατάσταση ή δημιουργία νέων περιφράξεων, εγκατάσταση ή ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού και εργασίες καθαριότητας, καλλωπισμός και αποκατάσταση φθορών, όπου αυτές απαιτούνται κατά περίπτωση.  Παράλληλα, δημιουργούνται υπαίθριο χώροι άθλησης με την  τοποθέτηση υπαίθριων Καλλισθενικών οργάνων και οργάνων γυμναστικής.


Ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατά την επίσκεψή του με την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Μαρία Γαβαλά και τον Διευθυντή Αθλητισμού, Γιώργο Μπουζίκα, σε ορισμένα από τα 10 υπό ανάπλαση ανοικτά γήπεδα μπάσκετ. Παράλληλα σημείωσε την ανάγκη για αξιοπρεπείς συνθήκες άθλησης για τους πολίτες της πόλης. «Στόχος είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, στις οποίες καθημερινά γυμνάζονται και ψυχαγωγούνται οι συμπολίτες μας. Η βελτίωση των ανοικτών γηπέδων και των χώρων άθλησης του δήμου μας συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, με στόχο οι συμπολίτες μας να αθλούνται σε σύγχρονες, λειτουργικές και κυρίως ασφαλείς εγκαταστάσεις. Φροντίζοντας για τις συνθήκες άθλησης κοινού και συλλόγων φροντίζουμε για την υγεία, την ευεξία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο. Είμαι χαρούμενος γιατί όλα προχωρούν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, χωρίς εκπτώσεις και καθυστερήσεις, ώστε η ανακατασκευή και συντήρηση των επί δεκαετιών παραμελημένων και σε  κάποιες περιπτώσεις ακατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων να βελτιώσει την αισθητική, αλλά κυρίως την ασφάλεια των δημοτικών χώρων φυσικής άσκησης», ανέφερε ο κ. Μανδαλιανός. Παράλληλα πρόσθεσε πως στόχος του δήμου είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες ώστε να ολοκληρωθούν μικρά και μεγάλα έργα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. «Με σχέδιο και πολλή δουλειά κατορθώνουμε να ξεπερνάμε γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια και ως διοίκηση επιλέγουμε να απαντάμε με έργα», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.