Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Μέσα σε κλίμα ενότητας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τους τέσσερις Ποντιακούς Συλλόγους τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή την 103η επέτειο της αποφράδας ημέρας της 19ης Μαΐου 1919.

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, στις 10 π.μ., θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και Τρισάγιο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Νεαπόλεως και στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (αύλειος χώρος Ιερού Ναού, περ. Στρεμπενιώτη).

«Όσο δεν υπάρχει ακόμη γενική παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας από τις ορδές του Μουσταφά Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν, και όσο η γείτων χώρα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για το έγκλημα αυτό, τόσο η μνήμη των 353.000 θυμάτων θα παραμένει χωρίς δικαίωση. Τιμώντας αδιαλείπτως τη μνήμη των θυμάτων αυτών, ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα έως την οριστική δικαίωσή τους», αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Ενώνοντας τη φωνή του με την Ποντιακή Εστία Νεάπολης, τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης, τον Σύλλογο Ποντίων Πεύκων «Παρχάρ» και τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Συκεών, απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες να παραβρεθούν στην εκδήλωση «για να αποτίσουμε όλοι μαζί τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης».

Να σημειωθεί ότι το πάρκο Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου, στα όρια των Δ.Ε. Νεάπολης και Συκεών (Λαϊκή Αγορά), που σύντομα παραδίδεται και επίσημα στην κοινωνία, θα αποτελέσει Πάρκο Μνήμης καθώς σε αυτό θα τοποθετηθεί Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.