14ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών

Επιστρέφοντας στην κανονικότητα ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος πραγματοποιεί το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων το σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στην σκηνή του Μεγάρου πρόκειται να εμφανιστούν Πολυφωνικές Χορωδίες, Φιλαρμονικές Μπάντες, Παραδοσιακές και Κλασικές Ορχήστρες, Jazz Bands, κιθαριστικά και κρουστά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή ο σύνδεσμος, τιμά την επέτειο με ειδικά αφιερώματα σε πτυχές του μικρασιατικού πολιτισμού.

Συγκινητική στιγμή του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελέσει η συμμετοχή της Ομάδας  Κρουστών «ΚΡΟΥΣΤΩΔΟΙ» του Κέντρου Αποκατάστασης, Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Ο ΣΩΤΗΡ» καθώς και του Κιθαριστικού Συνόλου “Connect by Music Thermopyles‘’ του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών.

Επιπλέον ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών θέλοντας να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ θα διαθέσει μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ιδιαίτερη στιγμή του Φεστιβάλ θα αποτελέσει η σύμπραξη επί σκηνής του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη με την Πολυφωνική Χορωδία του ΟΠΑΝ Δήμου Ν. Ιωνίας, το Φωνητικό Σύνολο «Άθυρμα» της Μουσικής Σχολής Καμινίων «Μελωδία» και τη Μικτή Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας που διευθύνονται από την κα. Μαρία Κάτσαρη παρουσιάζοντας γνωστές του επιτυχίες.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να απονείμει τιμητική πλακέτα τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Ελληνική Μουσική.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.