Bikeathon “Ride a bike & Go green”

Το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece σας προσκαλεί σε μια ανοιξιάτικη γιορτή για την κινητικότητα την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10:30, με ποδηλατοπορεία που θα εκκινεί από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και διαγωνισμό Ζωγραφικής στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece έχει ως στόχο τη δημιουργία ισχυρών δεσμών ανάμεσα στο EIT Urban Mobility, μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), και τους δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις αστικής και βιώσιμης κινητικότητας. Το Bikeathon 2022 “Ride a bike & Go Green” που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:30, συνιστά μία σπουδαία ευκαιρία να γνωρίσετε και να μάθετε περισσότερα για το ΕΙΤ UM RIS Hub Greece αλλά και την σημασία της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με ποδήλατο, πατίνια ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο μέσο διαθέτετε. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11:00 από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν την οδό Τσιμισκή προς την οδό Σαλαμίνος και από εκεί θα κινηθούν επί της Λεωφόρου Νίκης για να καταλήξουν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Η πόλη του μέλλοντος: Καινοτομία και κινητικότητα του αύριο» στον οποίο ζωγράφοι από τη Σχολή Καλών Τεχνών θα λάβουν μέρος. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με την δράση και την συνεισφορά του EIT UM RIS HUB Greece, τα διαθέσιμα προγράμματα αλλά και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και συμμετοχής που προσφέρει στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ποδηλατοπορεία θα πρέπει να βρίσκονται στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου στις 10:30.

Το Bikeathon 2022 “Ride a bike & Go Green” συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), την εταιρεία Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. και την εταιρεία Venture Stories Partners.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με βραβεύσεις και κληρώσεις δώρων για τους συμμετέχοντες.

Δήλωση Συμμετοχής (ποδηλατοπορεία, διαγωνισμός ζωγραφικής)

https://forms.gle/hxkdAmHQdraFeDDP8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.