ΣτΕ: Αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα για 11 μήνες -Τι ισχύει για επικουρικές, δώρα, επιδόματα

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

Τις περικοπές των κύριων συντάξεων του 11μήνου από 11.6.2015 έως 11.5.2016 του «νόμου Κατρούγκαλου» δικαιούνται αναδρομικά όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, οι Σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των τριών δώρων (Χριστουγέννων-Πάσχα – θερινής άδειας) δικαιούνται μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια μέχρι 31.7.2020.

Με πέντε αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επιστροφή ποσών για περικοπές 11 μηνών (11.6.2015 έως 11.5.2016) σε κύριες συντάξεις (όχι σε επικουρικές συντάξεις και τα τρία δώρα-επιδόματα) και η… Πηγή (Πηγή: www.iefimerida.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.