ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Μια σειρά από πολύ σημαντικές συναντήσεις με κυβερνητικά και διευθυντικά στελέχη διαφόρων υπουργείων είχε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, με σκοπο να προωθήσει φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο. 

Με πρώτο σταθμό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου για το σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης και της δυσοσμίας στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, ενημερώνοντας ταυτοχρόνως για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί ο Δήμος για το επίμαχο ζήτημα.

Παράλληλα, προχώρησε η συζήτηση – που είχε ανοίξει σε προγενέστερο χρόνο με το υπουργείο- για την υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ (σε πρώτη φάση κάτω από τον Περιφερειακό), οι οποίοι  αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ο κ. Μανδαλιανός επανέφερε το αίτημα του Δήμου, ζητώντας την ένταξη του έργου με τη συνδρομή του υπουργείου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να καλυφθεί το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που απαιτείται για την υλοποίησή του.

Το τρίτο σοβαρό ζήτημα που τέθηκε εκ νέου επί τάπητος είναι η συνθήκη Σεβέζο και η λανθασμένη ερμηνεία και εφαρμογή της, η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου ενημερώθηκε για την πορεία προόδου των διαδικασιών που αφορούν στην ανέγερση του 7ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου, για τα οποία ο Δήμος έχει προχωρήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες από την πλευρά του.

Κατά την επίσκεψή του στη

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο κ. Μανδαλιανός ζήτησε την ένταξη των τεσσάρων γηπέδων τένις που βρίσκονται στο Δήμο, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Οι επαφές ολοκληρώθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών με τα «καυτά» ζητήματα που αφορούν στις σχολικές καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες. Αναφορικά με τις καθαρίστριες σκοπός ήταν να καταστεί σαφής η ανάγκη συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων θέσεων εργασίας με πλήρες ωράριο, ώστε να καλύπτονται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων και η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου να απολαμβάνει αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ακόμη, επισημάνθηκε η ανάγκη πρόσληψης φυλάκων για τα σχολεία, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των βανδαλισμών που συμβαίνει ακόμα και σε σχολεία στα οποία πρόσφατα υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισής τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πρωτεύουσα, ο Δήμαρχος βρέθηκε και στην ΚΕΔΕ, όπου συζήτησε εκτενώς τα πολλά και άλυτα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν δυσκολίες στους δήμους και τα οποία αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.