Πω πω, αχ αυτό το γράμμα Π!

Παναγιωταρά Μαίρη εκ του γνωστού άσματος χαρακτηρίζαμε τον εαυτό μας, εκείνα τα χρόνια εμείς οι εργαζόμενες με Παιδιά. Να τα Προλάβουμε όλα, να Προφτάσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν Περισσότερα Πράγματα και με τις Πέντε αισθήσεις να δουλεύουν στο φουλ. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο ενίοτε δεν το τηρούσα. Παραδείγματος χάριν, κάθομαι να δω τηλεόραση, αλλά Προτιμώ να την ακούω εκτελώντας κάποια εργασία ταυτόχρονα. Κι αν αυτή είναι το σίδερο καλοκαιριάτικα καταλαβαίνετε! Προχθές το βράδυ είχα βάλλει τις ειδήσεις τα μεσάνυχτα και Παραξενεύτηκα ακούγοντας τα Παρακάτω λεχθέντα.

Ανδρική φωνή: Πω πω κουμπάρα τη φλόγα είναι αυτή!

Γυναικεία φωνή: Αμάν τι είναι αυτό που Πάθαμε στα καλά καθούμενα!

-Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες έντονες στιγμές.

-Ωχ, ωχ, Πέφτει κουμπάρε μ’, πέφτει.

Έχοντας στο νου μου το γνωστό ανέκδοτο με τον Παπαγάλο και έκπληκτη για τον ασυνήθη διάλογο κοίταξα την οθόνη. Παραπληροφόρηση. Οι άνθρωποι Παρατηρούσαν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους το αεροπλάνο που έπεφτε στο Παγγαίο, κοντά στο Παλαιοχώρι. Η μεγάλη φωτιά και η λάμψη στην οποία αναφερόταν, Προήρθε από την Πτώση του. Μέχρι τη στιγμή εκείνη κανείς δεν ήξερε ότι το αεροπλάνο μετέφερε Πυρομαχικά. Γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή. Επειδή οι δικοί μου προτιμούσαν το βουνό, Παραθερίζαμε σε ένα πολύ όμορφο χωριό του Παγγαίου τον Πλατανότοπο. Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού ήταν Πόντιοι, καπνοπαραγωγοί. Διηγόνταν ιστορίες από τον Πόντο και πολλά Παραμύθια, τις ατέλειωτες ώρες που μπούρλιαζαν τα καπνά, δηλαδή τα περνούσαν με μια τεράστια βελόνα σε σπάγκο.

Στη συνέχεια μια που λάτρευα τη θάλασσα, Παραθερίζαμε στο κάμπιγγκ του Πανεπιστημίου στο Ποσείδι. Φιλικό για μικρά Παιδιά που τριγυρνούσαν με τα Ποδήλατα και δεν έκαναν τη ζωή των μεγάλων Ποδήλατο, με τέλεια θάλασσα, γεμάτο δέντρα και το κυριότερο καλή Παρέα. Ένα βράδυ όμως που δεν είχα ύπνο, βγήκα έξω και είδα κάποιον από την Παρέα μας, να παρατηρεί με Προσοχή ένα μικρό αντίσκηνο που Παλλόταν ρυθμικά. Ταραγμένη επέστρεψα μέσα και το Πρωί ανέφερα στο σύζυγο το Περιστατικό. Την ώρα του Πρωινού θέλαμε να αποφύγουμε τον γνωστό μας κύριο, αλλά αυτός μας Πλησίασε για να μας διηγηθεί την Περιπέτειά του. Καθώς κοιμόταν ο φοιτητής γιος του στο στρώμα θαλάσσης, με το Πόδι του κατά λάθος έβγαλε το Πώμα. Αυτό ξεφούσκωσε και ο φοιτητής σε διακοπές ων, ξύπνησε τον Πατέρα του για τα Περαιτέρω. Πήρε λοιπόν ο άνθρωπος την τρόμπα και με το Πόδι του όρθιος δίπλα στο μικρό αντίσκηνο, φούσκωνε το στρώμα για να Περιποιηθεί τον κανακάρη του.

Προσοχή λοιπόν στα Περιστατικά που συμβαίνουν στον Περίγυρό σας, γιατί Παίζει και η Περίπτωση να Πλανάστε Πλάνην οικτρά.

Εγώ πάντως Κρούω τον Κώδωνα του Κινδύνου. Αλλά για το Κ θα τα πούμε σε άλλο χρονογράφημα. Καλημέρα και Καλή βδομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.