Ρόμπερτ Ουίλιαμς

“Ποιος μπορεί να το πιστέψει”. Πολλοί τραγουδιστές της γενιάς μας αποχαιρέτησαν σήμερα τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, σιγοψιθυρίζοντας ίσως, το¨ξέρω κάποτε θα φύγεις, θα χαθείς σαν ένα όνειρο,…μην σταματήσεις να γελάς”. Κανείς δεν υπάκουσε στην τελευταία φράση του τραγουδιού του, μια που το γέλιο είχε ήδη παγώσει στην δυσάρεστη είδηση του θανάτου του. Τραγουδιστής αλλά και συνθέτης κατ΄αρχήν του συγκροτήματος Poll, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες για την προσωπική του ζωή, είχε τη δική του λάμψη στο χώρο του τραγουδιού. Συνέθεσε τη μουσική της Λάμψης, του μακροβιότερου σήριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης. Ντουέτο με την Μαριάννα Τόλη θα τραγουδούν ψηλά το μάθημα σολφέζ. Πανηγυρίσαμε που πήραμε αρκετούς ντουζ πόιντς και δεν μείναμε στα κρύα του ντουζ, συγγνώμη του λουτρού, εκείνη τη χρονιά στη Γιουροβίζιον. Μαζί με τον Πασχάλη και την Μπέσσυ κατέλαβαν την πέμπτη θέση, πρωτοφανής επιτυχία τότε για τη χώρα μας. Κάλλιο πέντε και στο χέρι, με τραγούδι που θύμιζε το πεντάγραμμο, όπως και να έχει πανηγυρίσαμε όλοι. Και οι 4 ήταν υπέροχοι: η αξέχαστη και αξεπέραστη φωνητικά Μαριάννα, ο Πασχάλης, που είχε τον “τρόπο” του, η ταλαντούχα στη “μεγάλη στιγμή” και “ποιο δυνατά” από όλους Μπέσσυ και ο Ελληνοβρετανός χαμηλών τόνων Ρόμπερτ.“Μίλα μου”, ίσως να του φώναζαν οι δικοί του, αλλά πλέον δεν τους απαντά. Εξάλλου είχε δώσει σε όλους μας την καλύτερη συμβουλή:”Άνθρωπε αγάπα”!

Βασιλική Γκουντσίδου

Η Βασιλική Γκουντσίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Σπούδασε Φυσική στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές και ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ορίστηκε ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το Cyberbullying, τη θυματοποίηση σχετικά με την εμφάνιση (Appearance Matters) και τον ψηφιακό αποκλεισμό των ηλικιωμένων (Reducing Old-Age Social Exclusion:ROSEnet), καθώς και του «We CAN, Δράση Επιμόρφωσης Γονέων για τον κυβερνοεκφοβισμό». Από το 2007 ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια για το cyberbullying σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε ημερίδες σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχε με εργασίες και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε συνέδρια που διοργανώθηκαν με το θέμα αυτό. Έλαβε επίσης μέρος σε δεκάδες διεθνή συνέδρια με εργασίες για το cyberbullying. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή χρονογραφημάτων και διηγημάτων. 1.Το 2017 το βραβευμένο με έπαινο δοκίμιο με τίτλο «Αριστοτέλης ο μεγάλος σύγχρονος νους», συμπεριελήφθη σε βιβλίο της Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας με τίτλο «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης». 2. Είναι μία από τους συγγραφείς του βιβλίου «Cyberbullying through the new media-findings from an international network», edited by Peter K Smith and Georges Steffgen, Psychology Press Taylor and Francis Group, London and New York, 2013. 3.«Η γιαγιά Σοφία, ο μικρός Χαραλαμπούλης, το διαδίκτυο και το cyberbullying», Βασιλική Γκουντσίδου, Άννα Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου. Παιδικό παραμύθι, εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ, Μάϊος 2016 http://www.interfasol.eu/book/internet-and-cyberbullying/ Το link για τη μετάφραση στα Αγγλικά του παραμυθιού, στην ιστοσελίδα του INTERFASOL, του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενδογενεακή αλληλεγγύη. 4.Συμμετοχή με δύο διηγήματα στο Συλλογικό έργο, «Ασύνορες μνήμες», εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ, Δεκέμβρης 2017. 5.«Η Σίλια και ο Τάκης, ο Ρομποτάκης στο σχολείο του μέλλοντος», Παιδικό παραμύθι, εκδόσεις iWrite, Ιανουάριος 2019.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.