Με 22 ψυγεία ζέστανε τις καρδιές μας!! Προσφορά “Αγάπης” από την Ματίνα Κυριάκου

Συγκινητική πρωτοβουλία της Ματίνας Κυριάκου!!! Η μητέρα που έχασε το γιο της στα 13 του χρόνια, έκανε ένα δώρο ζωής στα παιδάκια που παλεύουν με τον καρκίνο, “Να έχετε δύναμη παιδάκια μου και να θυμάστε πάντα τι είπε ο φίλος σας Αλέξανδρος, να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος”… Τα λόγια της είναι σπαρακτικά.

Η Ματίνα Κυριάκου είναι μία γυναίκα που βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν φρικτό εφιάλτη. Την απώλεια του ίδιου της του παιδιού, του Αλέξανδρου Δαρδώνη, που έδωσε έναν μεγάλο αγώνα για να καταφέρει να νικήσει στη πιο μεγάλη μάχη ζωής που κλήθηκε να δώσει. Τον καρκίνο. Ο μικρός Αλέξανδρος έφυγε από τη ζωή, όμως με έναν τρόπο είναι εδώ. Ζει στην καρδιά όλων όσων είχαν την τύχη και το προνόμιο να συναντήσουν το υπέροχο αυτό πλάσμα που με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει αγωνίστηκε μέχρι τέλους για να ζήσει.

Η μητέρα του δεν το έβαλε κάτω. έδωσε υπόσχεση στον Αλέξανδρο ότι θα δώσει το δικό της, έναν ξεχωριστό αγώνα για να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις της τα υπόλοιπα παιδιά που δίνουν ανάλογη μάχη.

Έγινε η μαμά όλων των παιδιών στις παιδοογκολογικές κλινικές της χώρας. Ο Αλέξανδρος έχει φύγει εδώ και τέσσερα χρόνια όμως η μαμά του συνεχίζει και σκορπά αισιοδοξία. Δίνει δύναμη σε όλα τα παιδάκια που μάχονται για τη ζωή αλλά και στους γονείς τους. Τους κρατά το χέρι. Αγωνίζεται και με έναν τρόπο εμπνέεται και παίρνει δύναμη από τον Αλέξανδρο. Οι δράσεις πολλές. Η παρουσία της έντονη. Πάντα με κυρίαρχο συναίσθημα την αγάπη, το νοιάξιμο. Παράλληλα η «μαμά Ματίνα», δημιούργησε την ομάδα «Αλέξανδρος, να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος» η οποία σκοπό έχει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται πανελλαδικά για τα παιδιά με καρκίνο και όχι μόνο. Πριν λίγο καιρό πραγματοποίησε κάτι πολύ σημαντικό.

Σε μια από τις σελίδες των σημειώσεων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο ημερολόγιο της εποχής που ο 13χρονος τότε Αλέξανδρος έδινε τη μάχη του, εκείνη θυμήθηκε κάτι που επιτέλους έγινε πράξη. Μέσα από ένα κάλεσμα που έλαβε χώρα στη διάρκεια του καλοκαιριού με τον τίτλο  “Ο Κήπος των Ευχών του Αλέξανδρου”, ένα ακόμη δώρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Ο σύλλογος κατάφερε να παραδώσει 22 ψυγεία για όλα τα δωμάτια μονώσεις του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Ελπίδα”. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα συγκλονιστική. Από απλό κόσμο που τη στηρίζει αλλά και πλήθος επωνύμων που έστειλαν το δικό τους μήνυμα. έτσι τα υπέροχα αυτά μαχόμενα πλάσματα θα έχουν χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το δωμάτιο της απομόνωσης κάποιες από τις απολαύσεις που λαχταρούσαν , από ένα δροσερό γλυκό ή φρούτο μέχρι ένα αγαπημένο τος παγωτό. Η Ματίνα αρκείται να πει μια πρόταση , που τα λέει όμως όλα: “Να έχετε δύναμη παιδάκια μου και να θυμάστε πάντα τι είπε ο φίλος σας Αλέξανδρος, να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.