Με την αρμόζουσα λαμπρότητα τίμησε ο Δήμος Λαγκαδά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Λαγκαδά

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα τίμησε ο Δήμος Λαγκαδά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Λαγκαδά τελέστηκε η καθιερωμένη Πανηγυρική Αρχιερατική Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνος, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπειών μαθητών από σχολεία του Λαγκαδά και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Μητσόπουλος.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο εντός του Μπίλλειου Πολιτιστικού Κέντρου από αντιπροσωπείες των αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπειών μαθητών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο του Λαγκαδά, όπου η μαθητιώσα νεολαία και οι πολιτιστικοί σύλλογοι καταχειροκροτήθηκαν από τους πολίτες που παρακολούθησαν την παρέλαση.

Τις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Λαγκαδά τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Οι πρόγονοί μας, μας έδειξαν τον δρόμο. Η αγάπη για την πατρίδα οδηγεί σε πράξεις ηρωικές. Τιμούμε την μνήμη των αγωνιστών της εποποιίας του 1940», δήλωσε με την ευκαιρία της Εθνικής μας Επετείου ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επέτειος τιμήθηκε σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου Λαγκαδά με τέλεση Δοξολογιών στους Ιερούς Ναούς και Μαθητικές Παρελάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.