Epimtx ή Γιάννης Σκουρλής: Ο motivator που μιλάει στις ψυχές

Της Λία Ευαγγελίδου

Γιάννη καλησπέρα! Θα σου κάνω μια ερώτηση που βλέπω πως στην κάνουν πολλοί. Πως προέκυψε όλο αυτό; Ο κόσμος σε γνώρισε μέσα από τη μουσική. Πως έκανες στροφή 180 μοιρών και πλέον ασχολείσαι και με τα βίντεο;

Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου η μουσική ήταν πάντα αυτό που λάτρευα. Όσο μεγάλωνα όμως όλο κι περισσότερο ήθελα να ανακαλύψω κάτι καινούργιο. Έτσι στη στρατιωτική μου θητεία δημιούργησα τα motivational βίντεο. Από το πρώτο κιόλας βίντεο ο κόσμος τα αγάπησε. Νομίζω πως όλα τα θέματα που διαπραγματεύονται στα βίντεο είναι straight to the point. Κάποιος που δεν ακούει ραπ σίγουρα δεν μπορεί να καταλάβει και τους προβληματισμούς μου. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω αυτές τις ταινίες μικρού μήκους ώστε κάποιος που δεν ακούει αυτή τη μουσική να καταλάβει αυτά που νιώθω και λέω.

Είσαι αυτό που δείχνεις στα βίντεο ή όλο αυτό είναι μια περσόνα;

Είναι μια ερώτηση που σχεδόν όποιος με συναντάει από κοντά μου την κάνει. Όσα πρεσβεύω στα βίντεο τα πρεσβεύω και στην πραγματική μου ζωή. Πολλά από τα βίντεο είναι πράγματα που μου έχουν συμβεί στην ζωή καθώς και ιστορίες αναγνωστών. Οπότε αν ρωτάς αυτό, όχι δεν κάνω τα βίντεο απλά για τα likes και τα views. Από μικρός ήθελα να βοηθάω κόσμο. Δεν φαντάζεσαι πως μπορείς να αλλάξεις τη ζωή ενός ανθρώπου απλά από ένα βίντεο.

Δέχεσαι χιλιάδες μηνύματα καθημερινά. Απαντάς στους προβληματισμούς τους; Όταν λαμβάνεις σοκαριστικές ιστοριες πως αντιδρας;

Δεν φαντάζεσαι πόσα μηνύματα δέχομαι καθημερινά. Από απλά πράγματα μέχρι και ιστορίες που σου κόβουν την ανάσα. Με νιώθουν σαν φίλο τους,υπάρχει οικειότητα, μου ανοίγονται και ας μην είμαι φίλος τους στην πραγματικότητα.Όσο μπορώ και προλαβαίνω απαντάω στα μηνύματα τους. Πιο παλιά αφιερωνα πάρα πολύ χρόνο διαβάζοντας όλα τα μηνύματα. Τώρα πλέον είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το κάνω με μεγάλη ευκολία και για πολλές ώρες την ημέρα. Όσο αυτό ειναι εφικτό, εννοείται πως απαντάω σε δεκάδες μηνύματα κάθε μέρα.

Με την μουσική που βρίσκεσαι;

Με τη μουσική πήρα ένα διάλειμμα τον Ιούλιο διότι αφοσιώθηκα περισσότερο στα βίντεο. Παρόλαυτα μέσα σε αυτούς τους μήνες τα βρήκα με τον εαυτό μου και επιστρέφω μέσα στο Νοέμβριο με καινούργια μουσική και καινούργιο στυλ.

Σε έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο όλο αυτό;

Είναι απίστευτο να ξυπνάς και να βλέπεις μηνύματα στα αιτήματα που να ξεκινούν:”Εσύ δε με ξέρεις… σε ξέρω όμως εγώ και μου έχεις αλλάξει την ζωή. ” Δεν μπορείς να φανταστείς τι δύναμη παίρνουν μέσα από αυτά τα βίντεο. Επηρεάζονται πάρα πολύ. Κι αλήθεια είναι ότι άργησα να το καταλάβω.

Στην επικαιρότητα δυστυχώς βρίσκεται αυτή την στιγμή το θέμα της παιδικής κακοποίησης. Ποιά είναι η γνώμη σου για αυτό;

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι τεράστιο. Στην επικαιρότητα φτάνουν ελάχιστες έως και μηδαμινές υποθέσεις από όσες στην πραγματικότητα υπάρχουν. Είμαστε υπεύθυνοι όλοι. Δε γίνεται να πηγαίνεις στην αστυνομία να καταγγείλεις κάτι και στις περισσότερες περιπτώσεις να μην ασχολούνται καν ή ακόμα και να σε χλευάζουν. Δε γίνεται να βλέπεις τι γίνεται δίπλα απ’ το σπίτι σου και να μην αντιδράς για να είσαι εσύ χαλαρός. Αυτά δε συμβαίνουν τώρα,συνέβαιναν από πάντα. Υπάρχουν μέσα στο ίδιο μας το σπίτι,στο σχολείο, στη δουλειά. Καθημερινά μου στέλνουν μηνύματα για τέτοια πράγματα. Και αυτό που με στεναχωρεί είναι πως ακόμα και τώρα που βγαίνει κόσμος να μιλήσει φοβούνται. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.

Γιατί έχουν δυσκολέψει τόσο πολύ στις μέρες μας οι ανθρώπινες σχέσεις;Γιατί δεν κρατάνε ;Γιατί χωρίζουν οι άνθρωποι με τόσο ευκολία;

Είναι πολύ απλό και έχω κάνει και αντίστοιχο βίντεο. Πλέον λόγω του κινητού μπορούμε να βρούμε εύκολα αντικαταστάτη. Δυστυχώς τα social media μας έχουν καταστρέψει. Και δεν το κατηγορώ. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να προσπαθήσουν για κάτι. Πάνε απλά στον επόμενο και στην επόμενη. Είναι κάτι που με δυστυχεί αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. Τα περισσότερα πράγματα στην εποχή μας είναι εφήμερα. Και είναι αλήθεια πως σπάνια βρίσκεις μια αληθινή σχέση πλέον. Δεν είναι αδύνατο βέβαια απλά είναι δύσκολο.

Έχει συμβεί κάτι στη ζωή σου που σε έχει αλλάξει για πάντα;Που έχεις αναθεωρήσει πράγματα και καταστάσεις;

Πάρα πολλά πράγματα ακόμα και πρόσφατα που δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Αλλά κι αυτά είναι που σε κάνουν πιο δυνατό και μη σου πω αυτά είναι που δημιουργούν και τα περισσότερα βίντεο. Συνήθως δεν βγάζω προς τα έξω την προσωπική μου ζωή. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα καλυτερά μου και έχω αυτό που πραγματικά θέλω.

Διαβάζεις?Αντλείς πληροφορίες από κάπου;

Ναι καθημερινά ταινίες,βίντεο και βιβλία… Δεν σταματάω,όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Κρατάω το μυαλό μου φρέσκο. Και κάθε μέρα γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

Μετά από τρία χρόνια συνεχούς επιτυχίας με τα motivational videos τι να περιμένουμε μετά; Τι ετοιμάζεις στα κοντινά σου σχέδια;

Μου αρέσουν οι προκλήσεις καθώς και οι εκπλήξεις. Γι’ αυτό και κάθε μήνα βλέπεις όλο και κάτι διαφορετικό στα βίντεο. Πλέον εγώ και η ομάδα μου έχουμε φτάσει σε επίπεδο που μπορούμε να γυρίσουμε ολόκληρη ταινία. Οπότε στο πολύ κοντινό μέλλον θα δείτε ακριβώς τι εννοώ.

Πώς αντιμετωπίζεις τους φόβους σου;

Θυμάμαι μικρός πως φοβόμουν πάρα πολύ το σκοτάδι. Έτρεμα να πάω μέχρι το δωμάτιο μου με σβηστά φώτα. Ακόμα θυμάμαι μερικές φορές μικρός που δεν ήθελα να πάω σχολείο γιατί βίωνα ένα είδος bullying. Τελικά όλα είναι στο μυαλό. Μόλις πας και βρεθείς face to face με τις φοβίες σου εκεί είναι που και νικάς. Γιατί αν δεν πας δεν θα ξέρεις αν θα κερδίσεις. Οπότε μια,δύο,άντε τρεις μετά σταματάς να φοβάσαι απο συνήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι πως φοβόμαστε απο συνήθεια. Να αντιδράτε παιδιά και να μην κρατάτε μέσα σας τίποτα!

Πες μου την καλύτερη συμβουλή που μπορείς να δώσεις στον κόσμο που σε ακολουθεί.
Να κάνετε αυτό που αγαπάτε. Και μη σταματάτε μέχρι να εκπληρώσετε όλα τα όνειρά σας. Μην κάνετε μία δουλειά που δεν αγαπάτε γιατί τώρα μπορεί να σας φαίνεται εύκολο αλλά μετά τα πράγματα χειροτερεύουν. Μη μένετε με έναν άνθρωπο που σας στερεί το πιο απλό πράγμα, το χαμόγελο σας. Βγείτε από το καβούκι σας. Μην συμβιβάζεστε. Μην φοβάστε να ρισκάρετε και πίστεψε με στο τέλος θα καταφέρετε τα πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.