
Προβληματισμός επικρατεί στους επιστήμονες από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια. Το φαινόμενο παρακολουθείται εντατικά και την ίδια στιγμή, γίνεται καταγραφή και αξιολόγηση των στοιχείων.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε σήμερα Πέμπτη πως η περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε ο σεισμός έχει άγνωστο ιστορικό και πως θα έπρεπε να είχε προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα το γεγονός πως ήδη από τις 25 Οκτωβρίου είχαν εκδηλωθεί προσεισμικά φαινόμενα.
«Ήταν βιαστική τοποθέτηση ότι ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος. Επιμένω ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην έχουμε τόσο μεγάλη βεβαιότητα. Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα έχουν εγγενώς την αβεβαιότητα. Είναι παρακινδυνευμένο να… (Πηγή: www.iefimerida.gr)