Σύλλογος Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος: Οι πλειστηριασμοί των κατοικιών συνεχίζονται, παρά τις ψεύτικες βεβαιώσεις του Πρωθυπουργού

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος με σημερινή του ανακοίνωση καταγγέλλει πως παρά τις βεβαιώσεις του Πρωθυπουργού για το αντίθετο, γίνονται πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας. Παραθέτει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση/καταγγελία μιας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη και γράφει:

Στο Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος φτάνουν ασταμάτητα καταγγελίες για πλειστηριασμούς κατοικιών και εξώσεις συμπολιτών μας, “1ης κατοικίας” δανειοληπτών και εγγυητών, παρά τα όσα διαβεβαίωνε ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης πριν μερικές βδομάδες στα ΜΜΕ. (link1)

Παρά τη γνωστή απροθυμία των ΜΜΕ να παρουσιάσουν όσα συμβαίνουν, έχουν βγει ήδη στο φως περιστατικά κατασχέσεων και εξώσεων, κάποια μάλιστα σταμάτησαν εξαιτίας της παρέμβασης και κινητοποίησης πολιτών (ενδεικτικό: link2). Δυστυχώς, είναι πολύ περισσότερα εκείνα που γίνονται χωρίς κανείς να το μάθει, με αδιευκρίνιστο τον αριθμό των οικογενειών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς στέγη.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στη καταγγελία που συνάπτουμε, γίνονται εξώσεις συμπολιτών μας χωρίς ειδοποίηση και χωρίς να τους δίνεται καμία “δεύτερη” -ή έστω πρώτη- “ευκαιρία”! Στην υπεύθυνη δήλωση-καταγγελία (τα πλήρη στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του Συλλόγου), μαθαίνουμε ότι στην υπογράφουσα δίνονται δέκα(!) ημέρες για να φύγει από το σπίτι της. Της “κάνουν χάρη” μάλιστα, γιατί οι δικαστικοί επιμελητές “κανονικά δεν ενημερώνουν”. Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι εγγυήτρια, δεν πήρε κανένα δάνειο, όμως της παίρνουν το σπίτι του άνδρα της, το οποίο αποτελεί τη μοναδική κατοικία της. Της αρνούνται επίσης να πληρώσει, έστω και ως προσωρινό μέτρο, ένα ποσό κάθε μήνα ως ενοίκιο, μέχρι να δει τι μπορεί να κάνει.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Σύλλογος έχει κινητοποιήσει κάθε επίσημο και ανεπίσημο μέσο ώστε να σταματήσει την έξωση και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στη γυναίκα να βρει λύσεις. Κανένα όμως από τα περίφημα “εργαλεία 2ης ευκαιρίας” που διαφημίζει η Κυβέρνηση δεν την προστατεύει. Οι σχετικοί υπεύθυνοι παρουσιάζονται αντίστοιχα βιαστικοί και ανυποχώρητοι, γιατί έχουν προφανώς εντολές να κατάσχουν προς όφελος των funds όσες περισσότερες περιουσίες πολιτών μπορούν, στο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές.

Ακόμη και τραγικά γεγονότα όπως το ατύχημα των Τεμπών, φαίνεται ότι εργαλειοποιούνται ως αντιπερισπασμοί για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δράση της “τριάδας” (με την κινέζικη έννοια) Κυβέρνησης–Funds–Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων, η οποία επιβουλεύεται την περιουσία των Ελλήνων Πολιτών.

Όσο για τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, για ακόμη μια φορά πιάστηκε να ψεύδεται, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του (16/2/2023) έλεγε «Εάν υπήρχε σήμερα ένα κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δεν θα το είχαμε αντιληφθεί; Γιατί εγώ δεν το βλέπω να συμβαίνει. […] Πλειστηριασμοί και γίνονται και γινόντουσαν και αφορούν περιπτώσεις όπου δεν μιλάμε για πρώτη κατοικία». (link 1)

Κύριε Πρωθυπουργέ, ορίστε λοιπόν που γίνονται πλειστηριασμοί των σπιτιών Ελλήνων δανειοληπτών. Όχι μόνο δεν τους δίνετε “2η ευκαιρία” όπως διαφημίζετε, αλλά μάλλον φροντίζετε ώστε να τους στερήσετε ακόμη και τον όποιο χρόνο για να αντιδράσουν.

Όμως και ο δικός σας χρόνος τελειώνει! Οι εκλογές είναι κοντά και ο ελληνικός λαός πλέον αντιλαμβάνεται ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την απόγνωση στην οποία τον έχετε φέρει.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει χωρίς κανένα δισταγμό τον αγώνα, μέχρι να αλλάξει το νομικό και πολιτικό πλαίσιο υπέρ των πολιτών και μέχρι να διαλυθούν όλες οι πλεκτάνες που στήθηκαν με στόχο να υφαρπαχτεί η περιουσία και η ζωή των Ελλήνων πολιτών.

 Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.