Αέρας – δηλητήριο στη Θεσσαλονίκη
(Πηγή: seleo.gr)
Ακόμη μία καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα σχετικά με τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις. Αυτή τη φορά για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη –και ιδιαίτερα τις πολύ υψηλές τιμές των μικροσωματιδίων– την οποία η χώρα απέτυχε να αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία.
Οι έλεγχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τιμές των αιωρούμενων μικροσωματιδίων με διάμετρο 10 (ΑΣ10) στη χώρα μας ξεκίνησαν το 2005. Η επιτροπή διαπίστωσε ότι σε πολλούς οικισμούς υπήρχε πρόβλημα, καθώς μετρήθηκαν υπερβάσεις στις οριακές τιμές για σημαντικό αριθμό ημερών.
Η επιτροπή απηύθυνε προειδοποιητική επιστολή στη χώρα το 2009 και συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή το 2013, υποστηρίζοντας ότι πέρα από τη διαρκή παραβίαση των οριακών τιμών, η Ελλάδα… Πηγή
