Δημήτρης Παπαδόπουλος-Υπ. Δήμαρχος Καλαμαριάς: Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός δεν προσδοκώ πολιτική καριέρα (συνέντευξη)

Συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Καλαμαριάς, Δημήτρη Παπαδόπουλου, με τον συνδυασμό ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, στην Γωγώ Καρανίκα Απόχα.

Κύριε Παπαδόπουλε, πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την πολιτική και να θέσετε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Καλαμαριάς;

Η αγάπη μου για την Καλαμαριά είναι αυτη που με ώθησε να κάνω το βήμα, δεν αντέχω να την βλέπω να παρακμάζει αλλo. Ένας Δήμαρχος θα πρέπει να απαιτεί και όχι να επαιτεί κονδύλια για να φτιάξει το δήμο του, θέλουμε το δήμο που μας έχουν στερήσει τόσα χρόνια.

Η δυναμική που έχει η Νέα Δημοκρατία πιστεύετε ότι θα φανεί και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου;

Κοιτάξτε, κανένας Δήμαρχος δεν πρέπει να βρίσκεται κάτω από καμία κομματική ομπρέλα, η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει χρώμα, οι προηγούμενες διοικήσεις μας απέδειξαν ότι κάτω από κομματική ομπρελά έργα δεν γίνονται.

Ποιες πιστεύετε πως πρέπει να είναι οι προτεραιότητες των ΟΤΑ για την επόμενη πενταετία;

Η καθημερινότητα των πολιτών, οι δρόμοι τα πεζοδρόμια, ο φωτισμός η στάθμευση, η πρόσβαση των ΑΜΕΑ είναι μόνο λίγα από αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη στην Καλαμαριά συνεπώς αυτές είναι και οι προτεραιότητες μας.

Ποιες κατά τη γνώμη σας είναι οι βασικές ανάγκες πού έχει η Καλαμαριά σήμερα;

Η Καλαμαριά τα τελευταία 20 χρόνια παρακμάζει, σε όλους τους τομείς, από την εικόνα στους δρόμους και τα πεζοδρομία μέχρι τις κοινωνικές της υπηρεσίες, υπάρχει μια συνεχής υποβάθμιση, ένας δήμος ο οποίος θα έπρεπε να είναι στολίδι έχει μια αποκαρδιωτική εικόνα σήμερα.

Πολεοδομία, καθαριότητα, ανάπτυξη, πολιτισμός , κοινωνική πολιτική μερικά από τα φλέγοντα ζητήματα για τους Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης . Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας; Και αν υπάρχει κάτι που δεν ανέφερα παρακαλώ συμπληρώστε.

Προτεραιοτητα είναι για εμάς όλα τα προβλήματα που αφορούν την Καλαμαριά, ως παράταξη έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης, δουλεύουμε πιάνω σε αυτό με ολοκληρωμένα προγράμματα, οι περισσότεροι δήμοι χάνουν επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ γιατί δεν έχουν έτοιμες μελέτες, αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα, έχουμε αποφασίσει να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική πολιτική ,όπως το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι ,η μεριμνά των ΑΜΕΑ μονογονεϊκές οικογένειες άποροι κλπ.

Δεν είστε ο μοναδικός υποψήφιος. Ποια είναι τα προσόντα σας αυτά που θεωρείτε ότι θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε;

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός ,δεν προσδοκώ πολιτική καριέρα και όπως σας είπα δεν βρίσκομαι κάτω από καμία κομματική ομπρέλα, το ψηφοδέλτιο μας είναι πολυσυλλεκτικό και αυτό κάνει την μεγάλη διαφορά. Είμαι γέννημα θρέμμα Καλαμαριώτης και αγαπάω το τόπο μου και αυτό ο κόσμος το έχει αναγνωρίσει, ήμουν πάντα δίπλα στους συντοπίτες μου, όπου και όποτε χρειάστηκε και θα συνεχίσω να είμαι.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην πρώτη σας επίσημη προεκλογική συγκέντρωση, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Ήταν κάτι που το περιμένατε;

Ήταν κάτι αναμενόμενο για εμάς ,η αγάπη του κόσμου και η απογοήτευση που νιώθει από την εικόνα που έχει σήμερα η Καλαμαριά αποτυπώθηκε στην πρώτη μας συγκέντρωση, ήταν κόσμος από την Καλαμαριά και όχι από άλλους δήμους ή προσκεκλημένοι από κάποιο κόμμα.

Η τόση μεγάλη προσέλευση και αποδοχή του κόσμου πέρα από ικανοποίηση, σας «γεννά» αισθήματα ευθύνης;

Μας γεννά ικανοποίηση και μεγάλο αίσθημα ευθύνης όλη αυτη η αγάπη που εισπράττουμε καθημερινά, προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των δημοτών. Το μεγαλύτερο προσόν ενός Δημάρχου είναι να ακούει, να σκέφτεται και μετά να πράττει χωρίς να παίρνει οδηγίες από κανέναν και βέβαια με πρωταρχικό μέλημα πάντα την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.

Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό που προσήλθε στη συγκέντρωσή σας είδαμε και πολλούς νέους ανθρώπους. Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που θα κάνει τη νέα γενιά να πιστέψει στους πολιτικούς και να ασχοληθεί με τα κοινά;

Η νέα γενιά είναι πιο ευαισθητοποιημένη πιστεύει πρώτα στον άνθρωπο και μετά στον πολιτικό, αυτό το αναγνώρισαν στο πρόσωπό μας ,η παράταξη μας λειτουργεί πάντα με γνώμονα τις ανάγκες του ανθρώπου και δεν προσβλέπει σε πολιτικές προσδοκίες.

Στον άμεσο προγραμματισμό σας συμπεριλαμβάνεται μια νέα συγκέντρωση;

Φυσικά και θα γίνουν συγκεντρώσεις και όχι μόνο στο κέντρο της Καλαμαριάς αλλά σε όλες τις περιοχές της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.