ΝΔ: Τα στελέχη οφείλουν να στηρίξουν τις υποψηφιότητες που εγκρίνει το κόμμα

Επαφές του πολιτικού κόσμου αναφέρουν ότι το κυβερνητικό κόμμα ενημερώνει τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του πως οφείλουν να στηρίξουν τις υποψηφιότητες που υποστηρίζονται επίσημα από τη ΝΔ. Δεν τους επιτρέπεται να δίνουν στήριξη σε άλλες υποψηφιότητες, ακόμη και αν εκείνες αποτελούνται από φίλους και συνεργάτες ή από άτομα από τον συναφή πολιτικό χώρο. Αν δεν υπακούσουν σε αυτή τη σαφή εντολή, τα κομματικά στελέχη κινδυνεύουν να χάσουν τα όποια προνόμια απολαμβάνουν από τη συμμετοχή τους στην κυβερνητική παράταξη!

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μετά τη τεράστια νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, επιδιώκει να θεμελιώσει την πρωτοκαθεδρία του σε κάθε χώρο, ξεκινώντας με την ανάδειξη της κομματικής και πολιτικής υπεροχής της ΝΔ και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Για αυτό το λόγο οι “αντάρτες” που τα τελευταία χρόνια τόλμησαν να αμφισβητήσουν θέσεις και αποφάσεις του, όπως και εκείνοι που διάλεξαν να παρουσιαστούν πίσω από ένα πέπλο κομματικής “ανεξαρτησίας” και “υπερκομματικότητας”, πιέζονται με κάθε τρόπο ώστε να επιστρέψουν στην πειθαρχία της “κομματικής γραμμής” και στον ξεκάθαρο κομματικό “επαναχρωματισμό”. Κάθε αμφισβήτηση αυτού του πολιτικού προστάγματος καταγράφεται από το κόμμα της ΝΔ ως απείθεια που θα τιμωρηθεί.

Μέσα από αυτό το πρίσμα εξηγούνται προφανώς κάποιες πρόσφατες παραιτήσεις υποψηφίων από κομβικούς δήμους όπως εκείνος της Θεσσαλονίκης, καθώς πέρα από την αρνητική στάση απέναντί τους από το “πατρικό” κόμμα, οι υποψήφιοι που τόλμησαν να εκκινήσουν χωρίς το γαλάζιο κομματικό “δαχτυλίδι”, δυσκολεύονται να βρουν στελέχη για τα ψηφοδέλτιά τους και αντιμετωπίζουν συνεχείς αρνήσεις και παραιτήσεις, αφού τα στελέχη που “ακουμπούν” στην κυβέρνηση δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν να έρθουν σε ρήξη με την κομματική γραμμή.

Είναι γεγονός ότι το κομματικό παρασκήνιο υπήρχε πάντοτε και λειτουργούσε αόρατα πίσω από κάθε πολιτικό σχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, οφείλουμε όμως να παρατηρήσουμε πως η επιστροφή του κομματικού χρωματισμού των Αυτοδιοικητικών Εκλογών είναι ένα δυσάρεστο βήμα προς τα πίσω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.