|

Κορονοϊός: Προς κορύφωση το νέο κύμα – Πώς άλλαξαν τα συμπτώματα με το στέλεχος JN.1

(Πηγή: www.tanea.gr)

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εισαχθούν στα νοσοκομεία λόγω Covid-19 την τελευταία εβδομάδα του 2023 σε ένα νέο πανδημικό κύμα που αποδίδεται στις συναθροίσεις των γιορτών και τον χειμωνιάτικο καιρό.

Η έξαρση των λοιμώξεων αναμένεται να κορυφωθεί τον Ιανουάριο, εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ η Ντόρα Ψαλτοπούλου, καθητήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ.

«Έχουμε εδώ και τέσσερις εβδομάδες σε σταδιακή αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊούκαι την τελευταία εβδομάδα έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση, με αντίστοιχη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία» είπε.

Εκτίμησε επίσης ότι η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με την εξάπλωση του στελέχους JN.1, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ και… Πηγή

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *